Vánoční a silvestrovské menu Aktualita vydána v út 1. 12. 2020 08:00

Na jaké menu se můžete těšit o vánočních a silvestrovských svátcích? Často se nás na tuto otázku ptáte, tak jsme menu pro vás již připravili. Už jen přečtení meníčka potěší vaše chuťové pohárky…

24.12.2020
Studený předkrm:
1/ Marinovaný losos s variací listových salátů, opečený toast
2/ Domácí paštička z kachních jatýrek, pečené hruštičky a brusinkový přeliv
Teplý předkrm:
1/ Staročeská grilovaná šunka od kosti, švestková omáčka, křupavý chléb
2/ Restovaná vinná klobáska, variace studených omáček, domácí houstička
Polévka:
1/ Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky a zeleninou
2/ Krémová rybí polévka se zeleninou a máslovými krutóny
Hlavní chod:
1/ Variace řízečků podávaná s tradičním bramborovým salátem nebo
2/ Smažený třeboňský kapřík podávaný s tradičním bramborovým salátem
3/ Konfitovaná kachnička s červeným hlávkovým zelím zahuštěným jablky, bramborové nočky
Dezert:
1/ Domácí jablečný závin s ořechy a teplou vanilkovou omáčkou
2/ Jablka s mascarpone a ořechy v karamelu

25.12.2020
Oběd:
Polévka: Zelná s klobásou
1/ Svíčková na smetaně a karlovarský knedlík
2/ Do růžova pečená vepřová panenka, šťouchaný brambor s anglickou slaninou
3/ Houbový Kuba, zeleninový salát
4/ Pečený losos v citronovém pepři, smažená bramborová sláma
Večeře:
1/ Králičí stehno pečené na víně a bylinkách, bramborové pyré
2/ Telecí roláda plněná špenátem a sušenými rajčaty, bramborový knedlík
3/ Gratinované brambory se třemi druhy sýrů, bylinkami a česnekem
4/ Přírodní hovězí roštěná s rýží

26.12.2020
Oběd:
Polévka: Silný hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
1/ Anglický rostbíf, restovaná zelenina, opečený brambor
2/ Krůtí závitek s mandlovou nádivkou, mačkaný máslový brambor
3/ Borůvkové kynuté knedlíky s tvarohem a cukrem
4/ Uzené vepřové koleno, listový špenát, chlupaté knedlíky
Večeře:
1/ Telecí ragú se zeleninou, dušená rýže
2/ Hovězí guláš zdobený opečenou uzeninou a červenou cibulkou, bramboráčky
3/ Grilovaný seitan s bylinkovým pestem pečené batáty
4/ Steak z vepřové krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře, bramborové noky

27., 28. a 29. 12. 2020
standardní denní nabídka

Silvestrovské menu 31.12.2020
Oběd:
Polévka: Drůbeží kaldoun
1/ Zvěřina na červeném víně, bramborové gnocchi
2/ Krůtí špíz s brusinkovou omáčkou, krokety
3/ Marinovaný kozí sýr s želé z červené řepy a variací listových salátů
4/ Nadívané baby kuřátko, jemná bramborová kaše
Silvestrovská večeře - bufet studený/teplý:
Studené pohoštění: kanapky: krekr s parmazánovým máslem, prosciutto; kanapka se sýrovou roládou a petrželovým máslem; toast s mátovou majonézou a rostbífem; kanapka s pěnou z modrého sýra a chorizem
Teplé pohoštění: pečené vepřové koleno s variací omáček, hořčice a křen; šunka od kosti, švestková omáčka; kuřecí mini řízečky, vepřové mini řízečky, hovězí pikantní guláš, bramboráčky se zelím a uzeným
Sladké pohoštění: jablečný závin, mini dezerty

1.1.2021
Oběd:
Polévka: Drštková
1/ Čočka, glazovaná šunka od kosti, sázené vejce, okurka
2/ Králičí stehno na smetaně, špekové knedlíky
3/ Hříbkové rizoto na bílém víně s parmazánem
4/ Pikantní hovězí směs samuraj, krokety
Večeře:
1/ Smažený vepřový řízek z krkovičky, mačkaný brambor s máslem, okurka
2/ Telecí váleček s houbovým přelivem, bramboráčky
3/ Smažené arancini s mozzarellou a omáčkou z modrého sýra
4/ Pečený pstruh na másle, grilovaná zeleniny

Také se vám sbíhají sliny?
Tak dlouho nerozmýšlejte a vyberte si některý ze svátečních pobytů na našich stránkách zde. Pobyty se uskuteční a vše bude uzpůsobeno aktuálním nařízením vlády.

Těšíme se na vás!

Další aktuality

Letní vydání Lázeňských novin 2024

Letní divadelní představení

Komentované prohlídky v květnu

Aprílové menu v restauraci O MASE

Nové menu v našich restauracích

Výstavou Neboj provedla autorka s kurátorkou

Všechny aktuality
Máte dotaz?
Dotaz úspěšně odeslán. Brzy Vám odpovíme.