Sobotní doprovodný program Adam Kašpar - Universum Aktualita vydána v po 18. 10. 2021 12:00

V sobotu vás srdečně zveme na bohatý doprovodný program k lázeňské výstavě Adam Kašpar – Universum v sobotu 23. 10. v 16:00 v Galerii Ludvíka Kuby Poděbrady. Vstup zdarma.

Komentovaná prohlídka Universum s Adam Kašpar, Karel Stibral
Poslední komentovaná prohlídka výstavy Universum s autorem Adamem Kašparem a kurátorem výstavy docentem Karlem Stibralem.

Přednáška Karel Stibral: Hory, lesy a jejich malíři i obdivovatelé
Přednáška na téma zobrazování a estetického oceňování hor, skal, lesů, divoké krajiny v evropské historii. Zobrazování hor či přírodě blízkých lesů často nešlo ruku v ruce s oceněním těchto terénů ve skutečnosti, stejně jako s jejich praktickým využitím či uctíváním v náboženství. Přesto se tyto různé postoje prolínaly a navzájem ovlivňovaly, stejně jako značně pozměnily novodobou turistiku.
Doc. Mgr. Karel Stibral, Ph.D., (*1971) je vedoucím Katedry environmentálních studií FSS MU v Brně. Vzděláním estetik a historik přírodních věd, původním zaměstnáním grafik a kreslíř. Zabývá se vzájemnými vztahy umění a přírody, především historií estetického a uměleckého postoje ke krajině, a dějinami ochrany přírody a environmentálního myšlení vzhledem k dějinám kultury a přírodních věd, zejm. biologie. Je autorem článků, recenzí a knih – mezi ně například patří Proč je příroda krásná?, Darwin a estetika, O malebnu. Estetika přírody mezi zahradou a divočinou a Estetika přírody. K historii estetického ocenění krajiny.

Událost pořádají Lázně Poděbrady, a. s. a Galerie Ludvíka Kuby Poděbrady.

Další aktuality

Aprílové menu v restauraci O MASE

Nové menu v našich restauracích

Výstavou Neboj provedla autorka s kurátorkou

Všechny aktuality
Máte dotaz?
Dotaz úspěšně odeslán. Brzy Vám odpovíme.